Sant Antoni a Cinctorres és sinònim de festa


comarquesnord.cat, Cinctorres
» dijous, 20 de gener de 2011

Sant Antoni de Cinctorres és reclam comarcal i sinònim de festa. Els Majorals seguiran el programa tradicional de la celebració, i l’agenda prèvia d’amaniments, que són altre motiu de convocatòria i festeig. Foc, Coquetes, Animals, i Germanor, són els ingredients de la festa cinctorrana. El foc és l’element més significatiu a qualsevol Santantonada, i a Cinctorres pren dos formes diferents. La principal amb la barraca que culmina la representació de l’obra, i l’altra a la gran foguera que des de primeres hores del dissabte cremarà davant l’Ajuntament.

Per a poder formar-la pren protagonisme un altre dels elements, els animals, en este cas els cavalls, que s’encarreguen d’arrossegar els grans troncs per tot el poble. I per últim, quan eixos mateixos animals passen pel porxo de l’Ajuntament els seus portadors reben la coqueta, una pasta més que típica a Cinctorres, però que només es pot aconseguir en eixa mida durant la celebració de la festa.

Així, que tradició animal, gastronòmica i cultural s’uniran a Cinctorres el darrer cap de setmana de gener.

Més informació: | |