Comencen les obres de la ‘Estació Rural d’Interior’


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Queretes
» dijous, 13 de gener de 2011

Arribar i moldre. Un mes després de que Adif i la Comarca del Matarranya firmaren lo conveni de cessió de l’antiga estació de tren, ja han començat les obres per a convertir este espai en la futura ‘Estació Rural d’Interior’. En concret, los treballs estan centrats en l’hangar més gran que té l’antiga estació de tren, on està previst la creació d’un centre de BBT molt associat al turisme i a l’oci de bicicleta que envolte la Via Verda.

Segons va destacar lo president de la Comarca del Matarranya, Carlos Fontanet, estes obres estan emmarcades dintre del Pla Pilot del Plan de Desenvolupament Rural (PDR) per al 2010 que se centraran en la realització d’este centre de BTT. En concret, l’espai destinat a bicicletes s’aixecarà a l’hangar més alt de l’antiga estació de tren de Queretes i els treballs contemplen millorar la teulada, les parets i també els seus interiors.

Este centre BTT, que segons van avançar des de la Comarca del Matarranya s’intentarà tindre acabat per a este 2011, albergarà un espai per al manteniment i el lloguer de les bicicletes. A la vegada, lo centre BTT de la ‘Estació Rural d’Interior’ oferirà informació de cara al cicloturisme que passe per la Via Verda. Lo projecte prioritze lo centre de bicicletes davant d’altres serveis que oferirà la Estació per a quantificar així la gent que utilitze la Via Verda.

Fontanet va recordar que la ‘Estació Rural d’Interior’ “és molt complexa”, i que cada anualitat farà créixer les instal·lacions en funció de la quantia pressupostaria. A banda del centre BTT, la futura ‘Estació Rural d’Interior’ contemple la creació d’un espai destinat al turisme eqüestre, una àrea de descans i un punt d’informació turístic, així com també albergs i zones d’acampada.

Més informació: