L’Ajuntament de Morella considera un menyspreu que la Generalitat no conteste a la moció per TV3


comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 11 de desembre de 2010

Sis mesos han passat des de que la Direcció General de Promoció Institucional de la Conselleria de Presidència obligara a tallar el senyal de TV3 i Aragó TV del repetidor de Morella. Sis mesos en què l’administració autonòmica no ha donat cap resposta a l’Ajuntament de Morella. Una actitud que el tinent d’alcalde, Ernesto Blanch, considera un “menyspreu absolut, una falta de respecte institucional i una autèntica vergonya”. L’equip de govern del consistori va tornar a presentar una moció, en la nit d’ahir, per a “instar a les administracions públiques competents a legalitzar les emissions censurades i permetre la recepció dels programes de TV3 i Aragó TV en la nostra comarca, de conformitat amb el que preveu la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries subscrita per l’Estat espanyol”.

Blanch no entén que “les mobilitzacions que s’han produït i la moció aprovada per unanimitat en el nostre ple en el mes de juny, no hagen suposat, ni tan sols la mínima resposta per part de l’administració autonòmica per a solucionar el problema creat”. A més, afegix que “la directora general, Dora Ibars Sancho, ha centrat la seua atenció només en aquelles emissions que no són del seu gust ideològic i que no representen el model educatiu i cultural del partit que governa el País Valencià”. Inclús, Blanch també va subratllar que “este menyspreu és intolerable i la gent hauria de plantejar-se moltes coses, davant de la invisibilitat de la comarca dels Ports per a la Generalitat Valenciana”.

El tinent d’alcalde va continuar, “estem davant d’una persecució selectiva de mitjans de comunicació per part de la Generalitat i hem de denunciar amb fermesa i claredat esta descarada situació”.

Segons Blanch, “no s’entén que l’actitud del Consell davant d’esta realitat tinga tanta càrrega partidista i arbitrària, sectarisme que queda demostrat davant del clamorós silenci que ha acompanyat a les peticions de la gent de la nostra terra i la incorrecció institucional”. L’edil assenyala que “amb este plantejament, el Govern Valencià no està complint adequadament les funcions estatutàries i constitucionals en defensa de la llengua i de la llibertat d’expressió”.

Blanch també va explicar que “com a Canal 9 no té el valencià com a llengua majoritària, la censura a la què ens sotmet el govern valencià és un greu retrocés en el procés de normalització i dignificació de la nostra llengua”. L’edil també es va preguntar “per què la Generalitat ens amenaça amb multes de fins a un milió d’euros? Ha de ser que vol compensar el deute que manté amb el nostre municipi”.

Finalment, el tinent d’alcalde va voler “agrair públicament el suport manifestat a esta corporació, durant tot este temps, per part de les entitats i ciutadans i ciutadanes de Morella i la Comarca dels Ports, davant d’esta injusta i arbitrària actuació del Consell de la Generalitat”.

Ambdós grups polítics van defendre la Televisió sense Fronteres i la Iniciativa Legislativa Popular d’Acció Cultural del País Valencià. A més, la moció es va tornar a aprovar per unanimitat.

Més informació: | | | |