Fontdespatla ja té tanatori


fontdespatla1

comarquesnord.cat, Fontdespatla
» diumenge, 12 de desembre de 2010

Lo poble de Fontdespatla ja compte amb tanatori. Així ho va destacar la seua alcaldessa, Carmen Agud, qui va concretar que “són unes instal·lacions necessàries i demanades pels veïns”. De fet, l’alcaldessa de Fontdespatla va explicar que “ojalà no s’utilitzaren mai, però lamentablement fan falta”. Així mateix, Agud va remarcar que lo tanatori “està ubicat a un carrer pla on pot entrar la funerària perfectament i que conste de dos aules: una sala d’espera i el túmul”.
Estes instal·lacions estan situades a la plataforma multiusos Cúbic de Fontdespatla, on també s’està tancant lo pavelló, tindrà un Centre Social i ja s’han finalitzat les obres de la sala d’exposicions i d’un espai per a conferències i projeccions. Pel que fa al tanatori, se tracte de dos sales adaptades amb “vint cadires, dos taules, diverses perxes i un quarto de bany” i “una obra necessària”, ja que “a Fontdespatla hi ha molta gent que va als velatoris per donar una mà a la família”
L’alcaldessa de Fontdespatla va concretar que d’esta manera, quan hi ha una defunció al poble, los veïns “podran demanar utilitzar lo tanatori i lo podran obrir i tancar a l’hora que vulguen”, i no caldrà tindre lo fèretre a casa. Abans de posar en marxa este nou servei al poble, l’Ajuntament de Fontdespatla va cridar “als vicaris de la zona perquè feren la corresponent benedicció”.