Els POIS, pendents de que la Diputació obtingue un crèdit


comarquesnord.cat, Castelló
» dijous, 2 de desembre de 2010

En el ple d’aquest dimarts, la Diputació provincial ha aprovat el Pla d’Obres i Serveis per a 2011. Per primera vegada des de que aquest fons, que permet assegurar al menys un obra a cada població, es veuen condicionats a que la Diputació Provincial pugue accedir al crèdit necessari per a que aporte la seva part.

Els Plans Provincials compten en el finançament de l’Estat, els Ajuntaments, i la Diputació. En el ple l’equip de govern no va poder garantir la seva part del finançament, i es van aprovar, però condicionant-los a que l’Ens Provincial obtingue els diners que necessita. Seria la primera vegada, que aquest pla no s’executara. En qualsevol cas quedaven aprovats, en aquest condicionant.

Les obres que els ajuntaments de la nostra comarca portaran endavant són de lo més variades: des de la construcció d’un magatzem municipal a Sorita fins la restauració de l’ermita de Santa Elena d’Ares, passant per l’accés sud al casc urbà de Portell o la il·luminació de la Plaça Major de la Mata , i fins i tot la primera fase de la construcció de la piscina d’Ortells, com va acordar l’Ajuntament de Morella en els veïns d’aquesta pedania. La Mancomunitat Comarcal Els Ports també veu aprovats tres projectes, que segons acord del ple de l’entitat, i continuant la roda estipulada, un es dedica a un edifici public de Castell de Cabres, l’altre a la piscina coberta d’Ares, i l’altre al condicionament de la nova seu de la Mancomunitat.

Tots els pobles compten al menys en un obra, també les pedanies, i en aquest cas, per primera vegada s’han acceptat com a pedanies la Pobla del Bellestar i el Llosar, totes dos en el terme de Vilafranca.

Més informació: | |