Fontanet considera que la cultura juga un paper fonamental per ‘al desenvolupament dels nostres pobles’


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Calaceit
» dilluns, 22 de novembre de 2010

Lo saló de plens de l’Ajuntament de Calaceit va acollir lo passat cap de setmana l’acte inaugural de la VII edició de les Jornades Culturals del Matarranya, una iniciativa que s’allargarà durant los dos pròxims caps de setmana i que recorrerà los municipis d’Arenys de Lledó, Lledó, la Vall del Tormo, Massalió, Queretes i Calaceit. L’acte inaugural va estar presidit per lo president de la Comarca del Matarranya, Carlos Fontanet, qui va considerar que “la cultura jugue un paper molt important en lo desenvolupament dels nostres pobles”.

Fontanet també va apuntar que “en estos moments tan difícils, la presència de la cultura encara ha de ser major i hem de recolçar-la amb més força”, i que “tenim que procurar de mantindre l’oferta cultural i adaptar-la a les demandes”. A la vegada, lo president de la Comarca del Matarranya va destacar que “lo visitant no deixe de sorprendre’s davant del nostre dinamisme cultural”, que “mos antecedeix un gran bagatge cultural” i que “són moltes les persones que tenen inquietuds artístiques i que mos les transmeten dia a dia”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Calaceit, Rosa Doménech, va considerar que “Calaceit, com a capital cultural del Matarranya, ha estat un poble que ha acollit molts artistes, com ara pintors, escultors, escriptors (…) i que estes jornades culturals són una font d’inspiració per a totes aquelles persones que comencen lo seu camí per a tirar endavant los seus projectes”. Entre estos col·lectius, tenim als grups de teatre amateur del Matarranya, a qui s’ha volgut promocionar i donar oportunitat amb esta I Mostra de Teatre Aficiona’t que acullen les Jornades Culturals.

Mentrestant, lo conseller de Cultura de la Comarca del Matarranya, Rubén Bergós, va subratllar que esta primera mostra de teatre “vol ser un reclam perquè mos aficionem al teatre en particular i a l’activitat cultural en general”, un objectiu que s’ha aconseguit amb l’èxit de participació que van tindre les actuacions de La Quiquereta de Pena-roja i lo grup de teatre Massalió, a Lledó i Massalió, respectivament. A banda del teatre, Bergós també va fer referència a les iniciatives que es fan des de la comarca per a fomentar la cultura, com ara les ‘Maletas Viajeras’ i tallers d’animació a la lectura.

Més informació: |