La major part dels pobles de Castelló signen la ‘Carta d’Albocàsser’ per la sostenibilitat


comarquesnord.cat, Albocàsser
dimecres, 20 d’octubre de 2010

La Diputació de Castelló ha organitzat aquest dimecres una reunió d’alcaldes per a la constitució formal de la Xarxa de Municipis cap a la Sostenibilitat de la Província de Castelló (REDCAS) en el ermitorio de Sant Pau, a Albocàsser. El document de referència que s’ha signat ha rebut el nom de “Carta d’Albocàsser”.

La reunió presidida pel vicepresident de la diputació Vicente Aparici, ha consistit en una sèrie d’intervencions en les quals s’ha posat de manifest la necessitat d’impulsar un marc propici per a la presa de decisions comunes i de referència per a tots aquells actors implicats en l’impuls d’iniciatives relacionades amb la sostenibilitat en l’àmbit municipal.

Aparici ha assenyalat que “la diputació, com a agent impulsor d’una gran majoria de les iniciatives de sostenibilitat desenvolupades a la província, articula la Xarxa de Municipis cap a la Sostenibilitat de la Província de Castelló (REDCAS), per a l’aprofitament de les sinergies i conclusions d’aquests processos a través de la seva posada en comú en totes o algunes de les seves fases”.

De les nostres comarques han signat són Albocàsser, Ares del Maestrat, Atzeneta del Maestrat, Benassal, Catí, Cinctorres, Culla, Forcall, Herbers, La Mata, La Todolella, Morella, Portell, Villores o Sorita.

Els objectius estratègics de REDCAS es concreten en “l’Intercanvi i coneixement mutu de les experiències adquirides pels seus integrants en el desenvolupament d’iniciatives de sostenibilitat; la coordinació en la implantació i seguiment d’iniciatives de sostenibilitat; la interlocució entre els diversos nivells implicats en l’impuls d’iniciatives de sostenibilitat; i l’assessoria i capacitació tècnica dels integrants de la xarxa”, segons apunten fonts de la Diputació.

La diputació i els municipis signataris de la “Carta d’Albocàsser” han rubricat que els programes d’educació i conscienciació ambiental constitueixen la forma més freqüent de materialitzar, en els municipis de la nostra província, la implantació dels principis de sostenibilitat i actuació local. Un altre tipus d’iniciatives, com les consistents en la implantació de sistemes de gestió ambiental, l’aplicació de mesures d’eficiència energètica o les derivades de l’aplicació de plans de mobilitat, han vingut a completar i diversificar la resposta als reptes ambientals del nostre futur comú.

Més informació: