Un centenar de xiquets participen a la ‘V Ecofesta’ del Matarranyacomarquesnord.cat, Vall del Tormo
\ dilluns, 18 d’octubre de 2010 \

Uns cents xiquets se van desplaçar aquest diumenge fins a la Vall del Tormo, on este cap de setmana se va celebrar la ‘V Ecofesta’ de la Comarca del Matarranya. Alumnes de Primària vinguts de tots los racons de la comarca van participar a les diferents activitats de la ‘Ecofesta’, que enguany se va centrar en la lluita contra el canvi climàtic. Lo conseller de Medi Ambient del Matarranya i alcalde de la Vall, José Miguel Timoneda, va dir que “lo dia ha començat fresquet, però los xiquets han entrat en calor amb lo xocolate”. A més, va fer una valoració positiva de l’acte i va destacar que “la gent és participativa, però mos agradarie que s’involucraren totes les famílies”.

Los xiquets s’ho va passar d’allò més bé. Segons va destacar Jorge Gil, monitor encarregat de les activitats que se van celebrar a la ‘V Ecofesta’, “ha hagut tres tallers centrats en el canvi climàtic”. En una d’elles, i aprofitant lo Centre d’Interpretació Iber de la Vall, se van explicar les construccions actuals i les iberes, explicant així l’impacte que tenen al medi natural. A més, hi va haver una competició ecològica i una activitat que començave en un test amb lo que els xiquets descobrien la quantitat de CO2 que emetien cada dia a l’atmosfera. En funció del grau de pol·lució, los xiquets havien de plantar arbres per pal·liar este emissions.

Fins a la Vall del Tormo també s’hi va desplaçar lo president de la comarca del Matarranya, Carlos Fontanet, qui va remarcar que a la ‘Ecofesta’ “hem tractat des de les energies renovables, al canvi climàtic, lo consum responsable de l’aigua. I tot això forme part del nostre projecte estratègic, basat i centrat en el paisatge”. Fontanet va concretar que treballar en los xiquets és molt important, perquè “ells són una esponja, estan en una edat de coneixement i ho agarren tot”. Fontanet va assenyalar també que la gent del Matarranya té un compromís assolit amb lo medi natural i que “va ser la primera comarca (aragonesa) que va posar les cinc fraccions de rebuig” per al reciclatge.

Més informació: | | | |