Fondespatla aposta per la primera Fira de l’Energia al Medi Rural


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Fondespatlla
dijous, 14 d’octubre de 2010

Lo cap de setmana del 30 i 31 d’octubre, Fontdespatla acollirà la primera Fira de l’Energia al Medi Rural. Segons ha explicat l’alcaldessa del municipi del Matarranya, Carmen Agud, “a Fontdespatla teníem ganes de tindre una fira pròpia”, i amb esta iniciativa “lo que volem fer és sensibilitzar a la població de la necessitat d’implantar i conscienciar al territori (que té bastants factors de desarollo i de creació de treball) amb les energies alternatives”.

Carmen Agud ha afegit que Fontdespatla no només vol posar en marxa esta Fira d’Energia, sinó que “també volem portar un programa, al llarg dels pròxims anys, centrat en conferències, jornades demostratives i culturals, cursos d’aprofitament de les energies alternatives, visites a explotacions i a plantes especialitzades”, demostrant així la importància de les energies al medi rural. Pel que fa a la Fira d’Energia, serà al pavelló de Fontdespatla i està serà d’interès per a tots los públics.

Paral·lelament, Fontdespatla ha demanat a la Unió Europea un programa per convertir-se en municipi autosuficient. En este sentit, l’alcaldessa del municipi ha concretat que “volem intentar que la calefacció del Centre Social per a empreses sigue de biomassa” i també volen canviar el sistema elèctric a diferents espais com lo pou de l’aigua, amb la intenció de reduir despeses, intentar que no se gasto tanta energia i reduir l’emissió de contaminants a l’atmosfera.

Més informació: