La consellera de Turisme inaugura el Centre BTT a Morellacomarquesnord.cat, Morella
dilluns, 11 d’octubre de 2010

La consellera de Turisme, Belén Juste, ha inaugurat les noves instal·lacions de la xarxa de Centres BTT de Morella. Es tracta d’una infraestructura que ofereix dotze propostes entre muntanyes i valls amb recorreguts o rutes per a bicicletes tot terrè amb una central situada en la Fàbrica de Giner.

El centre compta amb diferents serveis, taller de bicicletes i recepció, dirigit a tot tipus de públics, ja que disposa de rutes de diferent dificultat i temàtica. L’objectiu de les mateixes és donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de la comarca. La proposta aglutina un total de 390 quilòmetres, amb una ascensió acumulada de 9.455 metres, comptant amb diferents rutes per a BTT que van des de molt fàcils a difícils per la comarca dels Ports.

La titular de Turisme, Belén Juste, assenyalava que “aquest projecte és un nou producte turístic que permet la diversificació de l’oferta turística de naturalesa, la dinamització turística de zones rurals i la posada en valor de la riquesa patrimonial i natural de l’entorn rural de la Comunitat Valenciana”. La consellera avançava que “l’objectiu és completar la xarxa en dos anys, que constarà d’entre 8 i 10 centres repartits per la Comunitat”. Juste apuntava que el centre de Morella contribuirà a “augmentar el flux turístic a la comarca”. La Conselleria de Turisme ha destinat 69.000 euros per a la senyalització d’aquestes rutes i per a l’adequació dels edificis de la Fabrica Giner per a acollir el Centre BTT.

Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, destacava “la necessitat de col·laboració entre les institucions per a potenciar un sector clau com és el turisme”. El primer edil valorava de forma “molt positiva” el centre de BTT “com a oferta turística complementària, ja que forma part del Pla Estratègic de Turisme que tenim en funcionament”. Puig també considera que “hem de potenciar el turisme de naturalesa, com ja hem fet amb Pereroles o amb el marcatge de rutes senderistes”.
 Les rutes traçades van ser realitzades per l’empresa morellana de serveis verticals i mediambientals Esportverd. Pablo Segura, un dels responsables de les rutes, apuntava que “es poden fer recorreguts en zones desconegudes, amb un sistema que permet a l’usuari fer les rutes per zones abalisades i ben senyalitzades”. Fins al moment “la gent està contenta, amb unes opinions excel·lents per l’entorn privilegiat que expliquem, perfecte per a les bicicletes tot terreny que són inaccessibles amb cotxes i de llarga durada a peu”.

Juste visita Morella
La comitiva inaugural, amb la presència dels propis Juste i Puig, també va comptar amb la presència del delegat del Consell a Castelló, Joaquín Borrás, el diputat provincial, Joaquín Puig, el director territorial de cultura, Fran Medina, així com membres de la corporació municipal i alcaldes de la comarca.

A més de la inauguració del Centre BTT a la Fàbrica de Giner, també van visitar la ciutat de Morella. En l’oficina de turisme, la consellera es va interessar pel nombre de consultes que s’han registrat durant aquest cap de setmana i que estan pròximes a les mil visites. D’altra banda, la titular de Turisme va conèixer els productes típics de la localitat com les cistelles de vímet, els telers i les mantes morellanes. Juste també va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament, va visitar les instal·lacions municipals i altres carrers i monuments importants de la localitat.

Més informació: |