Diputació de Terol invertirà 5,3 milions d’euros al 2011 en projectes de desenvolupament rural


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Terol
dijous, 7 d’octubre de 2010

La Diputació Provincial de Teruel ha pressupostat en 2,3 milions d’euros la partida destinada al Programa de Desenvolupament Rural Feader 2011. Tot i la crisi, se manté la mateixa quantitat pressupostària en este Feader 2011, i segons està previst, beneficiarà uns 86 projectes. Recordar que Feader 2011 subvencionarà el 95 per cent del cost de les iniciatives en aquells municipis de menys de 100 habitants, mentre que als de més de 250, esta ascendeix al 80 per cent del cost.

En este sentit, lo President de la Diputació de Teruel, Antonio Arrufat, va destacar que s’han de plantejar “inversions que fomenton la creació d’ocupació femenina”, ja que este sector de la població té més dificultats per ingressar en el mercat de treball a les zones rurals. Arrufat va afegir que “ara s’ha de pensar en centres de tele-treball”, així com en guarderies i també habitatges per ajuntaments que convidon a que la gent torno a les zones rurals.

De fet, estos dies s’ha aprovat un nou conveni entre la Diputació Provincial de Teruel el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, per una quantia de 3 milions d’euros que s’executaran al llarg del 2011. Es tracte d’una subvenció destinada a un programa de desenvolupament sostenible en l’àmbit rural i que se centrarà, entre altres coses, en línies de treball que permetin lluitar contra fenòmens com la despoblació o l’envelliment que pateixen comarques com el Matarranya.

Més informació: