La Vall del Tormo mostre la vida de Mossèn León amb una interessant exposició


Etiquetes: , ,


________________________________________________________
comarquesnord.cat, La Vall del Tormo
dimecres, 18 d’agost de 2010

Pedro León Andía Labarta, nascut a Fuendejalón, va arribar a la Vall del Tormo lo 1940 per encarregar-se de la parròquia. Al 1943 ja havia constituït la primera banda de músics formada per jóvens agricultors a qui va començar ensenyant les nocions bàsiques del solfeig. En menys d’un any, la majoria dels alumnes del mestre Andía ja tocaven un instrument i es van convertir en una de les primeres bandes de la província de Teruel.

En el que va d’any, s’han realitzat diversos homenatges recordant la figura de mossèn León. L’últim d’ells va ser lo passat 15 de maig, en lo qual se li va dedicar un petit parc de la localitat. També hi ha un carrer que porte lo seu nom i una placa a la Casa dels Jubilats recordant la seua tasca pastoral i musical.

L’exposició que se pot veure al saló d’actes de l’Ajuntament de la Vall del Tormo recull objectes personals del sacerdot, partitures, llibres i més de 300 fotografies realitzades pel sacerdot, perquè Andía Labarta era un gran aficionat a la fotografia. Fins i tot tenie lo seu propi laboratori a casa.

A l’exposició també se poden veure diversos vídeos, on se recullen los homenatges fets a la localitat, un programa de televisió dedicat a mossèn León que se va emetre fa uns anys a TV3, i dos muntatges fets especialment per a esta exposició on apareixen algunes de les milers de fotografies que Pedro León va fer als seus veïns.

Més informació: | |