Banys de ‘ponche’ i samarretes estripades al ‘xupinazo’ de Calaceit


Etiquetes:

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Calaceit
dimarts, 17 d’agost de 2010

Joves i grans van començar les festes patronals de la vila en un desenfrenat ‘xupinazo’ que va tindre lloc lo passat dissabte a les 12 del migdia i en lo que gran part dels assistents van acabar banyats i amb la roba estripada. Ja per la tarde, va arribar lo tradicional desfile de carrosses en lo que un any més, les colles van demostrar la seua imaginació abans de disfrutar en la primera nit de festa que se va allargar fins ben entrada la matinada.

Diumenge, lo dia va ser un poc més relaxat. Va començar amb lo partit de futbol entre l’equip local i Horta de Sant Joan. I la tarde va continuar amb l’espectacle de jota amb ‘Cierzos de Aragón’ i amb la acostumada berbena nocturna.

Dilluns van continuar les celebracions amb les vaquilles, un dels actes més esperats per veïns i visitants. Poc després de les 6 de la tarde va començar lo ‘encierro’ pel carrer Tejerías que va acabar portant les vaquetes a la bassa a on un gran nombre de persones es van reunir per a gaudir de les corregudes dels més atrevits. Encara que en un primer moment van ser pocs los que se van atrevir a córrer davant els animals, poc a poc els participants se van anar animant i els espectadors van poder gaudir d’un bon espectacle. Ja per la nit, la festa va continuar en los tradicionals bous de focs i l’actuació de l’orquestra Harlem’s.

Les festes de Calaceit s’allargaran fins este dimecres. Se tancaran en un sopar popular i l’actuació d’un duet.

Més informació: