Lo Jardí Botànic se sume a la Setmana Cultural de Ràfels


Etiquetes:

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Ràfels
divendres, 6 d’agost de 2010

Coincidint amb la Setmana Cultural de Ràfels, lo Jardí Botànic del poble del Matarranya ha celebrat esta setmana diverses activitats amb una gran participació. Pepa Nogués, de l’empresa Guies dels Ports, entitat responsable de la promoció del Jardí Botànic, explique que lo primer d’estos tallers consistie en “fer mascaretes per a la pell utilitzant herbes del Matarranya”.

Nogués concrete que a l’hora de fer estos cosmètics, “has de saber quina planta vols, i si l’has de collir, primer de tot has d’estar molt segur que és aquella i no una altra que se li semble”. Després, “fas una base d’avena o d’argila i li afegeixes lo tipus d’herba en funció de la pell que tingues”. En concret, lo romer ajude a tonificar la pell, mentre que hi ha altres herbes que són hidratants.

A més, lo Jardí Botànic ha organitzat un taller de destil·lació d’herbes. Nogués va concretar que lo pròxim 14 d’agost, l’espai natural prepare una visita guiada per explicar les característiques de la botànica del Matarranya que finalitzarà en un taller.

Més informació: