Diputació confirma que la planta de purins de La Todolella serà per a fer biogàs

_________________________
comarquesnord.cat, La Todolella
dimecres, 30 de juny de 2010

El diputat de desenvolupament rural, Ramon Tomàs, confirmava des de Cinctorres, que la planta de purins de la Todolella es reconvertirà en una planta de biogàs. El diputat afirmava que “un cop els veïns comproven com funcionen aquestes plantes, tots els pobles en voldran tenir una per tal de poder obtenir altres recursos econòmiques per al municipi”.

Ramon Tomàs es mostra entusiasmat en la iniciativa després de la visita realitzada a Holanda, on en un territori no molt més gran que la Comunitat Valenciana les plantes es compten per milers i no hi ha, afirma, problemes de residus ramaders. L’inici del projecte correspondrà, afirmava, a la voluntat de l’Administració provincial, però, segons apunta el diputat, esperen que siga després la iniciativa privada la que s’implique de valent en el mateix.

La reconversió de les plantes de purins de la província en plantes de producció de biogàs es presenta com alternativa al fracàs del sistema que la Diputació Provincial va posar en marxa fa 10 anys, i que va suposar una inversió de fons europeus de més de 10 milions d’euros.

Més informació: