La Diputació confirma el tancament de l’abocador de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 22 de juny de 2010 .
Etiquetes: , ,

Mitjançant una carta remesa a tots els municipis de la comarca, signada pel vice-president i responsable de Medi Ambient de la Diputació Provincial de Castelló, Vicent Aparici, es confirmava aquest dilluns el tancament definitiu de l’abocador de Vilafranca quan s’ompli definitivament. Aquest fet s’espera es puga produir al final de l’estiu. Des de l’administració provincial “se’ns donaven dos possibilitats, una ampliació o portar les basures fora de la comarca a abocadors autoritzats d’altres llocs”, recorda Oscar Tena, alcalde de Vilafranca en declaracions a Els Ports Ràdio.

“El compromís era, fa 15 anys, fer un abocador per a solucionar el problema de les basures d’aquesta zona. Ja se va ampliar fa quatre anys perquè la planta de Cervera s’estava retrassant, però ja vam dir que no acceptariem cap ampliació més“, al creure’s que ja s’havia sigut suficientment solidari. D’aquesta manera, ara, la Diputació Provincial de Castelló atén les peticions efectuades per l’Ajuntament vilafranquí i el Ple de la Mancomunitat, en quan a la vida de l’abocador.

Aparici, mitjançant un escrit, ha comunicat oficialment a l’Ajuntament que “es clausurarà l’abocador de Vilafranca quan estigue colmatat i es transferiran les basures fins a altres abocadors”. “Això és el que volíem”, apunta Tena.

A partir d’ara, les deixalles dels municipis de la comarca de Els Ports seran traslladades a altres abocadors fins que estiga acabada la planta de tractament de Cervera, que ja fa molts anys que hauria d’estar en funcionament.

Més informació: | |