El Conseller de Política Territorial visita el Matarranya per a conèixer els projectes que s’estan portant a terme



_____________________________
comarquesnord.cat, Vall-de-roures
dimecres, 26 de maig de 2010

El Conseller de Política Territorial del Govern d’Aragó, Rogelio Silva, ha visitat aquest dimecres la comarca del Matarranya en un acte institucional on ha conegut diversos projectes que s’entan duent a terme als municipis en matèria d’assessorament urbanístic, de joventut, de cultura i de patrimoni cultural.

El servei de d’assessorament urbanístic de la Comarca està en funcionament des de juliol de 2008 i fins a l’any 2009 ha tramitat 1.390 expedients, el que indica l’elevat índex d’utilització del servei pels ciutadans. La oficina tècnica és un organ d’assessorament i consulta en matèria d’ordenació, gestió i disciplina urbanística al servei de la gent, dels ajuntaments i dels empresaris del sector. Per al seu funcionament es disposa d’un arquitecte i cinc arquitectes tècnics que presten els seus serveis per tot el territori comarcal.

En matèria de joventut, el conseller ha vist la presentació dels projectes realitzats amb alumnes de l’IES de Vall-de-roures, on ha conegut la publicació de la revista juvenil “+q jóvenes”, que s’edita dos cops a l’any amb una tirada de mil exemplars així com el programa de ràdio més jove de Ràdio Matarranya o els intercanvi de jovens dins del programa Juventud en Acción.

En matèria de cultura se li ha explicat el projecte “Maletas Viajeras” i l’exposició “Mirem al passat”, entre altres.