Calaceit celebra la XXIII Fira Agrícola de l’oliva i l’oli


Etiquetes:

_____________________
Marc Martí Badia, Calaceit
dijous, 22 d’abril de 2010

La localitat matarranyenca de Calaceit acollirà aquest pròxim cap de setmana la celebració de la XXIII edició de la tradicional Fira Agrícola de l’Oliva i l’Oli. El visitants que s’apropin fins al municipi podran visitar el recinte firal en el que podran trobar tot tipus de productes agroalimentaris, i d’altres àmbits vinculats en el món de l’oli. A més, els apassionats de la gastronomia també podran gaudir de les III Jornades Gastronòmiques de l’olive i l’oli.

El pròxim cap de setmana Calaceit celebra la XXIII Fira Agrícola de l’Oliva i l’Oli en la que es donen cita els principals productors i empresaris del món agrícola matarranyenc. Tot i que durant aquesta setmana els veïns i visitants de la localitat ja han pogut participar en diferents activitats de la fira com el taller de cosmética i reciclatge d’oli, la xerrada sobre l’elaboració d’olis aromatitzats o la conferència sobre el futur de l’agricultura, serà el dissabte a les 11 del matí quant tindrà lloc a la inauguració oficial de la mostra a càrrec de Jesús Casas, Director General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Mari.

Durant les dues jornades, a més de poder visitar els diferents stands del recinte ferial, els visitants podran gaudir de les III Jornades Gastronòmiques de l’Olive i l’Oli en les que participen 11 establiments de la localitat. D’aquesta manera, els apassionats de la gastronomia tindran l’oportunitat de tastar elaboracions culinàries amb oli d’oliva com el conill escabetxat, els ous en bacallà o les “brosquetes”.

La principal novetat de l’actual edició de la mostra calaceitana es la celebració d’una botifarrada popular que es realitzarà al recinte ferial i que vol convertir-se en un moment de convivència entre tots els veïns de la vila i els visitants de la fira.

Més informació: