Aprenent a associar-se


Etiquetes:


__________________________
Marc Martí Badia, Vall-de-roures
dimecres, 14 d’abril de 2010

El saló de plens de la Comarca del Matarranya va acollir el passat dissabte el curs sobre associacionisme, organitzat pel Departament de Cultura i Joventut de la entitat supramunicipal. Des de primera hora del matí, diversos experts del Consell Nacional de la Joventut d’Aragó van explicar diferents aspectes del món de l’associacionisme als participants en la jornada.

A la primera sessió, que va desenvolupar-se de les 10 del matí fins al migdia, els ponents van abordar els aspectes més teòrics que envolten el sector de les associacions. Així, el presents van escoltar atentament com es defineix teòricament una associació i com aquestes, en principi, són fruit de les necessitats de la realitat social en la que es desenvolupen. També en aquestes primeres hores es va explicar quins son els tràmits legals necessaris, i com realitzar-los, per a crear una entitat d’aquestes característiques.

Ja per la tarde, durant la segona sessió, el curs es va centrar en els aspectes més quotidians del funcionament d’una associació. D’aquesta forma, els ponents van aclarir dubtes dels participants sobre com desenvolupar projectes, com relacionar-se amb normalitat en les administracions públiques, la gestió diària de l’entitat, o com sol·licitar i justificar subvencions, entre altres punts.
Tot i la baixa participació, que no va superar la desena de persones, el Departament de Cultura i Joventut de la Comarca del Matarranya va valorar positivament el curs sobretot perquè es va centrar en resoldre els problemes més habituals que es troben els membres de les associacions matarranyenques.

Més informació: