Cap de setmana intens a “La Barraca”


Etiquetes: ,


______________________
Marc Martí Badia, Queretes
dimecres, 7 d’abril de 2010

El passat cap de setmana el local “La Barraca” de Queretes va acollir dos concerts d’estils molt diferents però en un denominador en comú; un alt nivell musical. El dissabte un quartet de jazz procedent de Barcelona, però en algun integrant matarranyenc, va fer gaudir als presents del jazz més contemporani. I el diumenge, el cantautor Joan Rovira, va demostrar com un sol músic pot aconseguir 20100407_labarracaqueretesguitarra_450xversionar grans clàssics del pop-rock sense que perdin un xic del seu esplendor.

La sala “La Barraca”, l’únic espai que programa música en directe de manera continuada al Matarranya, va viure el passat cap de setmana dos nits molt intenses. El dissabte l’espectacle va córrer de la mà del quartet de jazz format per Nico Sánchez a la guitarra, Laurent Coulondre als teclats, Vitalik Bagriy al saxo i el calaceità Santi Colomer a la bateria. Tot i la seua relativa joventut, els musics van demostrar el seu alt nivell des dels primers compassos del concert. Composicions de Hancock, Jobim o Scofield, entre altres, van ser re-interpretades pel quartet que va transportat els temes cap a un estil més contemporani al que la improvisació va ser la protagonista. Així, cançó a cançó els intèrprets van deixar volar la seua imaginació per fer sorgir melodies inèdites dels seus respectius instruments i sorprenent al públic present que va omplir el local. Un gran concert, tant per el gran talent dels músics participants com perquè va donar la oportunitat als matarranyencs de gaudir d’un estil poc comú a aquest territori.

El dia després, en la sala un altra vegada plena, encara que el públic en aquesta ocasió era molt més divers, va ser el torn del cantautor Joan Rovira. Davant de la gran curiositat de molts dels presents debut a la seua recent aparició a Radio 3, el músic català va presentar el seu espectacle “Acustik”. Armat en una guitarra acústica, un bombo elèctric i diversos efectes de veu, Rovira va començar a realitzar versions de clàssics del pop-rock estatal e internacional. Cançons de Fito, M-Clan, Police, Michael Jackson, Al Green o George Benson, van renàixer a través de la veu del cantautor i, juntament en la interpretació d’algunes composicions pròpies, van aconseguir que els espectadors gaudiren de la música, e inclús, en alguns moments, acompanyaren al cantant en les seues veus.

Però la programació de “La Barraca” no s’ature, i després d’aquests dies intensos, aquest pròxim cap de setmana la sala rep la visita de la formació gallega Woyza que presentarà el seu primer treball “Pisando el suelo que ves” en el que es mesclen el hip hop més actual amb el soul.

Més informació: |