Els pobles del nord estan preparats per a la neu


__________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 11 de novembre de 2009

José Luis Grau, Cap de la Policia Local de Morella, ha assistit representant al consistori a la presentació del dispositiu d’emergències front a nevades. El conseller de governació Serafín Castellano ha explicat als responsables dels diferents pobles dels Ports que “dels 89 municipis de la Comunitat qualificats amb risc alt, Castelló concentra 41, ja que aquests es troben a altituds superiors als 800 metres, que és quan existeix més risc de sofrir una nevada. Aquestes localitats se situen en les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat, L’Alcalatén, Alt Mijares i Alt Palancia, sent les carreteres N-232 i N-234 les quals més problemes solen registrar davant una forta nevada”. Per tant, el titular de Governació ha insistit que el coneixement del Procediment “resulta imprescindible donada la incidència que les nevades tenen sobre la vida de les persones, ja que dificulten o fan impossible la circulació per la xarxa viària o poden possibilitar el cort de subministraments essencials, com aigua, llum, gas o telèfon”.

Grau, que ha assistit a la reunió com a Cap de la Polícia Local de Morella, assegura que actualment “el Pla està actiu tot l’any, encara que sabem que a l’estiu no va a nevar, però sí pot fer-ho al maig o al setembre i tot està a punt”. Segons Grau, s’ha avançat en aquest aspecte, ja que “abans només estavem en alerta els mesos d’hivern”.

Així mateix, Castellano els ha recordat que, a més d’aquestes jornades dirigides a responsables municipals, les Brigades d’Emergència de la Generalitat “conten amb formació específica de qualitat en matèria de nevades inclosa en un curs general de 100 hores. Les de Castelló també reben classes sobre l’ocupació de les autobombes, ja que disposen de pala i algunes de salers per a actuar durant una nevada”.

Més informació: | |