Terol també vol continuar amb la Mancomunitat Turística del Maestrazgo

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 5 de novembre de 2009 .
Etiquetes: , , , , , ,

La decissió que feia pública la setmana passada el president de la Diputació Provincial de Castelló, Carlos Fabra, de refundar la Mancomunitat Turistica del Maestrazgo al marge de Terol, continua generant reaccions. Carlos Fabra, que es va negar a respondre les preguntes que en el ple de la Diputació se li van realitzar al respecte, no va tenir inconvenient en parlar poques hores després als mitjans de comunicació, afirmant que ja tenia enregistrada la marca Mancomunitat del Maestrazgo sols per als pobles de la província de Castelló. Les crítiques a aquest anunci continuen sumant veus.

Empresaris i grups polítics de totes dos provincies ja han alçat la veu en contra d’aquesta decisió presa de forma unilateral, sense comptar ni tant sols en la opinió dels pobles que integren des de fa dècades aquesta institució que impulsà en els anys 60 Angel Alloza.

El president de la Diputació de Teruel, que a hores d’ara tindria que ser el president de l’ens si s’hagués convocat l’assamblea que fa temps que pertoca, demanarà explicacions a Fabra per la manifestada intenció de disoldre l’entitat. Manista per la seva banda l’interés en no trencar l’organisme, i duplicar les gestions i els esforços per donar a coneixer una zona en tants de nexes en comú i en una riquesa tant gran de patrimoni tant natural com cultural.

L’alcalde Morella, Ximo Puig, reclama que es convoque ja el plenari per a que siguen els ajuntaments els que decideixquen sobre el futur de la Mancomunitat Turística del Maestrazgo, i no que es torne a decidir des d’un despatx de Castelló el futur turistic d’aquestes zones a cavall entre dos autonomíes.

___________
documents
Ximo Puig: “Fabra fa ostentació d’una actitut beligerant cap a Morella”
20091022_ximopuig_alcalde_200x200Ximo Puig, alcalde de Morella

Més informació: | | | | | |