“L’exemple de nepotisme de Carlos Fabra és una falta de respecte per a Morella i per als treballadors del Cardenal Ram”

______________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimecres, 28 d’octubre de 2009

El tinent alcalde de Morella, Ernesto Blanch, va assistir en el matí d’ahir al plenari de la Diputació de Castelló, ja que “el tancament del Cardenal Ram és una qüestió que ens preocupa pel vessant turístic i pels empleats que s’han quedat sense treball”. No obstant això, allí va poder observar com el president de la Diputació, Carlos Fabra, es va negar a contestar qualsevol de les preguntes que va formular el portaveu socialista de la Diputació de Castelló, Francesc Colomer, sobre este tema i va insistir que “es contestaran en el pròxim plenari”.

Segons l’article 97 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, “les preguntes formulades per escrit amb vint-i-quatre hores d’antelació, seran contestades ordinàriament en la sessió o, per causes degudament motivades, en la següent”. No obstant això, Fabra es va negar a contestar a les preguntes al·legant que estava “recolzat per la legislació”, i es va referir al reglament citat. Segons Ernesto Blanch, “les preguntes van ser molt clares i no va haver-hi cap resposta. Ara sabem que el Cardenal Ram no tindrà una solució immediata, perquè no es van donar explicacions. D’esta manera, fins al proper plenari de la Diputació, ens espera un mes més de passivitat administrativa sense cap motiu raonable”. Cal recordar que la regidora de turisme de l’Ajuntament de Morella, Sandra García, va presentar una moció en el plenari del 15 d’octubre. En ella, es recordava que fa més de sis mesos que la llicència de concessió ha conclòs i que s’havia realitzat una pròrroga. L’1 d’octubre, el propietari es va jubilar i, des d’eixe dia, l’hotel roman tancat.

La Diputació, que és l’administració que gestiona l’hotel, no ha realitzat cap gestió per a traure-ho a concurs ni per a fer cap projecte d’obres. Mentres, des de la mateixa administració provincial s’apuntava a alguns mitjans de comunicació que es realitzaran obres, com la “construcció d’un ascensor” i la reforma d’algunes habitacions “per a dotar-les de més espai”, sense justificar la raó dels retrasos i per què han tardat tant en comunicar-lo. Per la seua banda, tretze treballadors han sigut despedits i tenen problemes per a cobrar el que se’ls deu. Per al tinent alcalde de Morella, “Fabra no explica per què bloqueja el turisme, tot ho deixa per a la carpeta, el temps passa i la comarca no rep ajudes”. A més de l’Hotel Cardenal Ram de Morella, la Diputació també gestiona l’Hotel de la Fàbrica Giner en la mateixa localitat i el Palau dels Ossets a Forcall, que també romanen tancats. Segons Blanch, “la Diputació és menor d’edat i no és capaç de donar cobertura a municipis que ho necessiten. En canvi, preferixen fer actes més vistosos però innecessaris”.

Finalment, Ernesto Blanch ha volgut subratllar que el fet de que “Fabra no conteste a les preguntes, és un clar exemple de la desídia de la Diputació Provincial”. A més, per al tinent alcalde, “l’exemple de nepotisme de Carlos Fabra és una falta de respecte per a Morella i per als treballadors del Cardenal Ram”.

__________
documents
el fragment més polèmic del plenari

Plenari de la Diputació de Castelló
Més informació: | | | | | | |