Mor abatut a trets el gos confós amb una lleona

___________________________________
comarquesnord.cat, La Pobla de Benifassà
dimecres, 7 d’octubre de 2009

L’animal que durant tres dies ha estat buscat per veïns i forces de seguretat a la zona de la Tinença de Benifassà ha tingut que ser abatut per dos trets disparats pels agents rurals a primeres hores de la nit de dimecres després d’haver-se estudiat la possibilitat d’anestesiar-lo amb dards, el que va ser descartat per ser perillòs dur-ho a terme quan és fosc, ja que aquests tarden en fer efecte i l’animal hagués pogut quedar anestesiat pel bosc durant la nit.

Abatir l’animal a trets ha estat la decisió presa pel dispositiu de recerca que ha treballat intensament en els darrers dies per tal de capturar l’animal que havia estat vist per diverses persones el passat cap de setmana i que ha tingut en alerta als habitants de diverses poblacions de la confluència de Terol, Castelló i Tarragona. Aquesta tarda s’havia intentat capturar-lo fent-lo entrar en unes gàbies especials, però l’arribada de la nit i la proximitat del pont del 9 d’octubre i el Pilar ha propiciat el dramàtic final. El gos assalvatjat ha fet confondre els veïns de la zona per tindre una gran semblança amb una lleona. La Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que el gos s’ha trobat, després d’intensos dies de recerca, al conegut com a Mas de la Menescala, on hi ha una granja de pollastres a la que havia acudit ja les dues nits anteriors per a alimentar-se i on ja s’havien ubicat gàbies metàliques amb menjar al seu interior per tal de poder-li donar captura. El fet de fallar aquesta alternativa de capturar-lo va decantar als agents per disparar-li.

L’animal era un mascle -no una lleona i per tant no és femella com s’havia pensat en un principi- amb el pèl curt, de color marró clar, i que media 1,55 metres de llargada i 75 centímetres d’alçada. Les orelles retallades, el cap contundent i la llarga cua arquejada que presentava el gos li donen un aspecte pràcticament idèntic al d’una lleona. L’animal és d’una raça coneguda com a dog, però amb  variacions i creuaments que va ser els detonants de fer saltar l’alarma. Aquest fet, sumat a la circumstància que el gos hague crescut abandonat al bosc, el convertia en un animal encara més agressiu potencialment, segons els entesos. A més, no portava collar ni microxip per tal d’identificar-lo i segons els agents rurals, les ferides al coll i a les orelles fan pensar que vivia en estat salvatge des de feia temps.

En un primer moment es va pensar parlar amb les persones que l’havien avistat i ensenyar-los fotografies per tal de que confirmen que l’animal mort és realment el que va causar l’alarma el passat diumenge, però l’opció  ha quedat finalment descartada per que “el gos coincideix amb les restes i les empremptes que s’han detectat aquests dies”, segons responsables de la recerca.

Per a donar captura a l’animal s’han utilitzat mitjans aèris i terrestres que han costat un total de 100.000 euros, a l’haver-se desplaçat a uns quaranta homes, 12 vehicles i dos helicòpters durant cinc dies. La nova normativa de la Generalitat de Catalunya facturaria aquesta quantitat d’haver sigut el rescat d’un particular. Per això, ara s’està buscant si l’animal tenia propietari, encara que pareix improbable donat l’estat en el que es trobava, que porta a pensar en que vivia asalvatjat.

El tema de “la lleona” ha estat en boca de tots durant la setmana, i ara es donen mostres de tranquil.litat entre els veïns de la zona alhora que associacions de defensa dels animals demanen responsabilitats per la mort d’un gos que no havia atacat a ningú, allargant un debat del que es preveu continuació en els propers dies.

Més informació: | | |

/span> comentaris

  1. Quina vergonya tot plegat. Al final han hagut de matar un pobre gos abandonat que s’alimentava d’escombraries i que no havia fet mal a ningú??? Aquest és el gran pla d’actuació??? Em fa molta vergonya l’actuació dels agents rurals, INCOMPTENTS ÉS POC! Estic molt indignada i crec que es mereixen que les associacions de defensa dels animals els denunciïn i algú en tingui responsabilitats.

  2. Judith Ripollés enllaç al seu comentari

    Què lamentable és que s’haja de matar a un animal que no ha fet mal a ningú excusant-se en que vivia en estat salvatge.
    Si ningú hagués dit que s’apareixia a una lleona no haguera passat res? No haguera segut perillós? Perquè suposo que no l’hagueren matat si ningú hagués fet la comparativa.
    Maaare meua, que incompetents, tindre que matar un gos així perquè si em pareix una tonteria tan sumament gran…