Nou espai pels més menuts a la biblioteca de Vilafranca


Etiquetes:

_________________________
comarquesnord.cat, vilafranca
dissabte, 3 d’octubre 2009

L’Ajuntament de Vilafranca ha creat en la biblioteca municipal un espai específic per a bebés i xiquets de 0 a 3 anys. D’esta manera este espai cultural s’adapta als nous usuaris de la biblioteca, segons hi ha assenyalat Laura Artola, responsable de la biblioteca, ha apuntat que en la “bebeteca” els xiquets poden anar acompanyats dels seus pares per a llegir contes i realitzar tot tipus d’activitats. “L’objectiu és que els més menuts vegen en la biblioteca no sols un espai de jocs, sinó també un espai d’aprenentatge i educació”. D’esta manera també es pretén fomentar l’hàbit lector dels més xicotets. Així mateix la biblioteca compta amb secció específica dedicada a xiquets de 0 a 3 anys.
Així mateix la biblioteca s’està plantejant, com a activitats complementàries, organitzar contacontes setmanal en horaris fixos. D’esta manera contacontes o també xiquets del col·legi podran explicar històries als més xicotets. La biblioteca també ajuda als pares i xiquets a trobar les lectures apropiades a la seua edat. Com els xiquets de 0 a 3 anys poden causar sorolls, quan es duga a terme el contacontes, la resta d’usuaris de la biblioteca disposen de la sala d’estudi, situada en el pis superior. Ara s’està a l’espera d’adquirir mobiliari per a que els xiquets puguen estar ben a gust en este espai reservat per a ells.
Temàtica del mes
Com ve sent habitual, la biblioteca municipal es bolca cada mes en una temàtica concreta. Durant el mes d’octubre el tema triat són els bolets. Així, en la secció de la temàtica del mes es pot trobar un ampli palmito de publicacions sobre les varietats existents, normes de recol·lecció i les seues característiques.

Més informació: