Festa taurina a Vilafranca


Etiquetes: ,

El cap de setmana tenia lloc a Vilafranca la festa taurina que s’organitza per l’Associació de Cadafals ‘8 de Setembre’ al voltant de la festa de la Mare de Déu del Llosar. Una celebració que naixia per a completar la festa de la patrona de Vilafranca i que enguany s’ha celebrat el cap de setmana següent al dia 8.
Les activitats festives van estar dissenyades pensant en tots els públics. Els menuts serien protagonistes en la matinal de dissabte amb un nou ‘encierrillo’ amb la col•laboració del Club Taurí de Vilafranca. Els bous de cartró van ser exposats a la Plaça de Bous on molts dels corredors d’aquest peculiar ‘encierrillo’ els van poder veure de prop. Posteriorment tenia lloc el trasllat dels bous als corrals del carrer Peiró Escala des d’on s’iniciaria la carrera fins a la Plaça de Bous. Els organitzadors de l’encierro van repartir paper de periòdic als xiquets i xiquetes que poc després col•locaven els mocadors a la imatge de Sant Roc, patró de Vilafranca i li demanaven protecció per a l’encierro, tal i com es fa a Pamplona.
Una vegada fet aquest ritual, s’iniciava l’encierro amb els carretons pel carrer Peiró Escala i creuant per Alcalde Monfort s’accedia a la Plaça de Bous. La carrera va ser ràpida i neta, encara que un bou es quedava endarrerit a la zona de la curva, on s’inicia el camí cap a la Plaça de Bous. Els xiquets i xiquetes s’ho van passar d’allò més bé amb l’encierrillo infantil. Posteriorment a la Plaça de Bous es soltarien aquestos mateixos bous amb carretons, allargant l’activitat fins al mig dia.

Més informació: |