Fira i reivindicació a Cinctorres


Etiquetes:

Cinctorres va celebrar aquest cap de setmana la sisena Fira de Desenvolupament Sostenible. Prop de vuitanta estands es van donar cita en aquest esdeveniment fixe al principi del estiu.

La Fira s’encetava el dissabte al mati amb el primer acte del Culturocio 2009, un torneig de futbol al Pla de Mig Ull amb la participació del Renomar Els Ports, el Sant Mateu i el Benassal en categoria infantil i cadet que va ser una gran festa de futbol. Tot seguit, els actes es desenvolupaven al recinte firal. L’Associació de Dones va muntar un estand amb els oficis tradicionals com a protagonistes. També es podien veure diferents peces realitzades per Antonio Sorribes amb espart, com estoretes o articles per a la cuina. Va estar present a la Fira l’Aplec dels Ports de La Mata, a falta de menys d’un mes per a la festa comarcal per excel·lència, oferint tot tipus de productes, així com el diari “Aplequer”.

Altres estands que no es van perdre la cita van ser Cinctorres Aromàtiques, que oferia tot el seu catàleg d’articles; o el club taurí cinctorrà, que venia numerets per als espectacles taurins de les festes i donava a degustar cecina del bou del any passat. Una fira molt completa amb actes paral·lels com el lliurament dels premis del XIX Concurs de Pintura, en el que va destacar l’homenatge a una obra del vilafranquí Rogelio Tena, i la quarta edició dels de disseny, amb molta participació de la comarca, sent el primer premi per a Jorge Querol d’Arc Estudi i el segon premi per a Miguel Ángel Troncho.

La nit del dissabte es va viure un dels actes més multitudinaris amb el gran èxit del Mesó de la Tapa. Moltíssima gent no es va voler perdre la cita, als voltants del pavelló de festes de la localitat, muntat pel Bar Centro i el Restaurant el Faixero, un esdeveniment gastronòmic en el que es van vendre més de 2.000 tapes de tot tipus: pataques braves, callos, fideuà, polpet… i moltes més. El que pareix que està clar és que ja s’espera la setena Fira de Desenvolupament Sostenible de Cinctorres.

Més informació: